InstruktörerMaria Rizell


Maria RizellMaria Rizell

Tulay Pulgu

Tulay har dansat orientalisk dans och bollywooddans sedan barnsben och hon har tillägnat stor del av sitt liv åt att motivera andra att finna glädjen i själen bland annat genom att dansa. Tulay kommer att hjälpa dig dansa turkisk dans, kurdisk dans, syriansk dans och bollywooddans för barn. Hon är även grundaren till Bollywood Joy & Peace for Soul.Vafa 

Positive movement bellydance är en magdansstil som jag och min syster skapat efter att ha studerat magdans i många år. Jag har rötter i Iran och har haft privilegiet att ha en dansant mamma som älskar magdans. Hon började lära mig dansen vid 5 års ålder och sen dess har jag haft en stark passion för den energigivande dansen.

Började jobba som magdanslärare 2004 och har sen dess utvecklat Positive movement bellydance. Mina kära dans- och yoga kollegor på Positive movement har inspirerat mig till att skapa en gränslös magdans stil. Har de senaste åren även flitit deltagit på workshops för bla. Kami Little, Sharon Kiara, Morina, Ariella och Morgana.Jag vill ständigt utvecklas och kunna erbjuda mina elever det senaste inom magdansens värld .Även inspirera till att utmana sig själv och upptäck kroppens oändliga möjligheter.

Klasserna hålls små för att ge eleven bästa möjlighet till individuell uppbackning. Magdansen är en stor del av mitt liv och har både gett mig fysisk och mental styrka. För mig handlar det inte bara om att träna kroppen utan även sinnet. Med Positive movement bellydance vill vi inspirera människor till att ta steget till ett positivare liv...

Nasim 

Med rötter i den persiska kulturen har dansen, musiken och rytmen funnits i mitt liv sen barnsben. Det var min mamma som visade magdans för mig som liten och sen dess har den blivit en passion. För mig är dans ett sätt att släppa omvärldens förväntningar och bara ge sig hän nuet, våga uttrycka en känsla. Magdans är som ett redskap för att komma i kontakt med sin feminina sida, känna glädje, älska sig själv och njuta av sin kropp, precis som den är.

År 2007 gick jag intensivt på magdansklasser hos min syster Vafa och vi startade sen Positive movement bellydance, nyskapande magdans utan gränser. Jag vill ständigt utvecklas inom dansen och har sen dess gått på workshop med bl.a Rachel Bice (16h), Kami Liddle, Sharon Kihara, Morgana, Moria Chapell. Förutom magdans i alla dess former inspireras jag av bl.a yoga, indisk och persisk dans.

Maria Rizell 

Jag studerar Anusara Yoga för bl.andra Anja Berg och Jordan Bloom. Anusara är ett modernt hathayogasystem som grundar sig i den Indiska tantriska filosofin. Anusara är "life affirming" - livsbejakande och man jobbar efter sina egna förutsättningar i alla asanas - yogapositioner.
För mig har Anusara yogan blivit som en "app" som gör livet lättare och inte bara ger alla fysiska fördelar av utövandet av asana. Anusara yogan vänder sig till alla yogis, unga som gamla, nybörjare och avancerade utövare. Alla är välkomna!.

Jenny Edwall

Med Livsyogan hittade jag äntligen "min" yoga. Precis rätta mixen av kropp och själ för att tilltala mig. Det dröjde inte länge efter det som jag kände att jag ville dela med mig av mina erfarenheter och jag valde då att utbilda mig till lärare i Livsyoga. Jag fick mitt certifikat i maj 2010 efter tre terminers studier.
utbildningen fick jag på Deva center i Stockholm av Livsyogas grundare Tomas Frankell. Tomas utbildades i kundaliniyoga av Yogi Bahjan och under flera år utbildade han lärare i kundaliniyoga. På 90-talet gick han vidare och bildade Livsyogaskolan. Livsyoga har sina rötter i kundaliniyogan (enligt Yogi Bahjan), är religiöst fri och inkluderar visdom från flera andliga traditioner.

Neda

Neda introducerades för denna fantastiska dansform vid sex års ålder. Passionen och kärleken för dansen bara växte med åren och Neda tog alla tillfällen i akt och utbildade sig inom såväl indisk dans som andra dansstilar.

Neda har genom åren uppträtt på ett flertal festivaler, såsom Kulturfestivalen i Stockholm, och events runt om i Sverige, bl. a. då Coca-Cola hade sin årliga träff i Sverige. Hon har även medverkat i konserter tillsammans med den indiska popartisen Shahin Badar och persiska artister såsom Mansour och Mehrshad. En av hennes större kunder är världskulturmuseet i Göteborg som hon har ett samarbete med. Friskis och Svettis samt spa-anläggningen Saltsjöbad i Ystad är två andra större kunder som tillhandahåller hennes tjänster då de vill utbilda sina instruktörer i bollywooddans.Neda och dansgruppen Pardesi har även varit representanter för Indien, Incerdible India, i den stora turistmässan runtom Skandinavien.Se Neda i Let’s Dance 2010 och 2011!

Gå med i vår facebook grupp!

Bollywoodfilmer